Medie arkiv – Wavy Banner

Medie arkiv - Wavy Banner

Når kataloget kommer frem, kan man bladre i den ved at klikke i hjørnene. På en del af bannerne er det også muligt at klikke videre til kunstnerens hjemmside og der kan man så læse mere om dem.

En af de danske kunstnere:
http://www.flickr.com/photos/somvindenblaeser/

International kunst i Vorgod-Barde fra d. 23. juni kl. 16.00

 

53 billedkunstnere fra 22 forskellige lande har skabt bannere til Sdr. Nissum, Humlum, Nørre Snede og Vorgod-Barde som led i Kulturfestival BØLGEN.
I hver af de 4 ovennævnte byer kan man henover sommeren se en række bannere, ophængt i lygtestanderne langs hovedgaden. Bannerne er fremstillet specielt til anledningen, som er Kultursamarbejdet i Midt- og Vestjyllands kulturfestival BØLGEN, og kunstnerne er bedt om at forholde sig til temaet BØLGEN. ’Wavy banners’ bliver en hel lille bølgende festival i sig selv, hvor man vil kunne finde bølger af enhver art, lige fra hvad vi i Danmark kalder bølgechips, henover finansielle, politiske, geografiske, kulturelle, propaganda-, hjerte-, repetitions-, lyd-, kommunikations-, alment menneskelige og til helt personlige bølger, kurver og bevægelser; ved et enkelt banner er det endog muligt at QR-scanne sig frem til lyden af vandet ved kysten i Getxo i Spanien. Der er lige så mange forskellige personlige og unikke tilgange og udtryk som der er deltagende kunstnere, og hensigten er også at bruge festivalidéen til netop at bringe forskelligheden og mangfoldigheden på banen og linke de fire byer sammen i et pluralistisk mangfold af visioner og udtryk, holdt oppe af et fælles på forhånd bestemt koncept, format og BØLGE-tema.
Kulturfestival BØLGEN skydes først officielt i gang den 18. august, men ‘Wavy banners’ søsættes i det midt- og vestjyske allerede den 22.-23. juni, hvor bannerudstillingerne åbnes i de 4 byer. Den 24.-25. august rokerer bannerudstillingerne rundt, således at hver by vises to forskellige udstillinger i løbet af hele udstillingsperioden (22. juni – 19. oktober). I forbindelse med gen-åbningerne i august vil flere af bannerkunstnerne være til stede, og der vil i den anledning være arrangeret forskellige events, bl.a. artist talks ved de deltagende kunstnere i de 4 landsbyer.

www.et4u.dk og http://www.bolgen.dk/ )

‘Wavy banners’ arrangeres af foreningen ET4U – contemporary visual art projects Vestjylland og realiseres i et samarbejde med Vorgod-Barde Borgerforening, Sdr. Nissum Borger – og Idrætsforening, Humlum og Omegns Borgerforening og Koordinationsgruppen i Nørre Snede.

Borgerne i de berørte byer har gennem deres foreninger udvist stor flid og uimponeret interesse og åbenhed for sagen. De fem arrangerende foreninger håber, at ‘Wavy banners’ bliver godt modtaget, sætter sine spor og giver anledning til bølgegang i meningsudvekslingerne, for således er der skabt åbning for en vigtig del af formidlingen af kunsten, nemlig samtalen. Ringene i vandet stopper ikke her – f.eks. er det med stor glæde, at ET4U i samarbejde med Center for Kultur og Udvikling viser én af sidste års bannerudstillinger, Gigi Scarias 13 bannere, i parken Karolinelund på dette års Image Festival ’Occupy Utopia’ i Ålborg fra den 31. august til den 7. september 2013.

Mange tak for uundværlig økonomisk støtte til: Kultursamarbejdet i Midt- og Vestjylland, Center for Kultur og Udvikling, Ringkøbing-Skjern Kommune, Holstebro Kommune, Struer Kommune, Ikast-Brande Kommune og Lemvig Kommune.


Tilbage til Wavy Banner – 2013 – 2014